Lions poprvé vyhráli

Poslední zápas základní části byl bojem o 3. a 4. místo ve skupině. Oba týmy chtěly přirozeně vyhrát, neboť díky výhře se mohli v semifinále play-off vyhnout dosud dominující Gardě.

Hned ve 4 minutě otevřeli skóre hráči Lions, kdy se trefil J. Štěpán. Zápas pokračoval velice opatrně, ovšem v 19 minutě využili svou jedinou přesilovku Lions po střele Dolanského a zvýšili tak náskok na 2:0. 20 sekund před koncem 1 třetiny šla Rudá Křídla do brejku, ale Salacki si s touto situací zkušeně poradil.

Ve 27 minutě mohla Křídla opět snížit, ale v samostatné akci nedokázal Capulič překonat Salackiho. Naopak ve 37 minutě proměnil svou šanci Martinec a Lions šli do vedení 3:0. Rudá Křídla se však nevzdávala a začala doslova odstřelovat branku Lions, kterou dokázal Salacki hájit až do 50 minut,kdy ho propálil Petružálek a snížil na 1:3.

Tento gól Křídla nakopl a nadále pokračovala v tlaku. V 53 minutě vytáhl opět neskutečný zákrok Salacki. O dvě minuty později mohl Lions uklidnit Likavec, jeho šanci však zlikvidoval brankář Louda. Dvě minuty před koncem zneškodnil Louda další šanci Lions, kdy jeli dva hráči Lions na jednoho hráče Křídel. V 59 minutě zdramatizoval zápas P. Bouma, který snížil na 2:3. Křídla zkusili na závěrečnýc 32 sekund hru bez brankáře, avšak vsítit gól se jim již nepodařilo a v semifinále play off tak narazí na Gardu.

Sestavy a branky zde

Napsat komentář